Connect with us

News

Barbie Ferreira komentuje plotki o jej konflikcie z twórcą EUFORII i mówi o powodach odejścia z serialu

Barbie Ferreira przez dwa sezony wcielała się w Kat.

Published

on

Barbie Ferreira komentuje plotki o jej konflikcie z twórcą EUFORII i mówi o powodach odejścia z serialu

W sierpniu zeszłego roku do sieci trafiła informacja, że w trzecim sezonie serialu Euforia nie pojawi się Barbie Ferreira, która przez dwie serie grała rolę Kat Hernandez. Wraz z tą wieścią pojawiły się plotki, że aktorka weszła w konflikt z twórcą Samem Levinsonem, a nawet że podczas kłótni opuściła plan. Jako potencjalne potwierdzenie konfliktu widzowie wskazywali fakt, że rola Ferreiry w drugim sezonie była mocno ograniczona.

Advertisement

Teraz sprawę skomentowała sama Ferreira, która gościła w podcaście Armchair Expert. Aktorka stwierdziła:

Ludzie zachowują się, jakbym była ofiarą drugiego sezonu, a ja zawsze odpowiadam, że jest w porządku. Zostałam wciągnięta w tę dramę, chociaż o to nie prosiłam i o tym nie rozmawiałam. Tymczasem to zaczęło żyć własnym życiem. Nie wierzcie we wszystko, co czytacie. Nie wyszłam z planu. Raz skręciłam kostkę i musiałam pojechać na prześwietlenie. Może o to chodzi?

Ferreira zapewniła, że jej odejście było wspólną decyzją, a ona sama nie uważa, że wątek Kat dałoby się sensownie kontynuować.

Advertisement

Nie wiem, czy ciągnięcie jej wątku oddałoby jej sprawiedliwość. Nie chciałam być „grubą najlepszą przyjaciółką”. Nie chciałam tego grać i myślę, że twórcy też tego nie chcieli.

Jako kolejny powód Ferreira wskazała fakt, że w czasie realizacji Euforii (około 9 miesięcy na sezon) trudno podjąć się innych projektów, co było dla niej ograniczeniem. W dalszej części rozmowy mówiła:

W drugim sezonie obie strony [ja i Sam] męczyły się, próbując znaleźć sposób na kontynuowanie jej wątku. Trudno było patrzeć na to i na złość fanów. (…) Sam pisze o rzeczach, z którymi się utożsamia. Z Kat się chyba nie utożsamiał, a ja ją lubię. Teraz mogę pójść swoją ścieżką.

Trzeci sezon Euforii jest już potwierdzonyjednak data premiery nie została jeszcze ustalona.

Advertisement

Elblążanin. Docenia zarówno kino nieme, jak i współczesne blockbustery oparte na komiksach. Kocha trylogię "Before" Richarda Linklatera. Syci się nostalgią, lubi fotografować. Prywatnie mąż i ojciec, który z niemałą przyjemnością wprowadza swojego syna w świat popkultury.

Advertisement
Kliknij, żeby skomentować

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *