Ale że co, chciałbyś wersję z bluzgami i gołymi cyckami? :)
JOEY: "I'm funny? Funny how? I mean, funny like I'm a clown? I amuse you? I make you laugh, I'm here to fuckin' amuse you?"
CHANDLER: "Yippie-ki-yay, motherfucker."
:)
Nie, po prostu wszystkie odcinki "Friends" są/były w USA też dostępne w wersji DVD Uncut, gdzie każdy odcinek miał tak pół minuty-minutę więcej. Wszystkie są łatwo dostępne na stacjach benzynowych koncernu eee... Mule! ;)
E tam, takie 'kozackie wydanie'. Jakby to była wersja uncut "Friends" to by było coś, a tak to zwykły pack.
no właśnie - jak to jest z tymi wydaniami Friends? Wiele odcinków ma bowiem wersje dłuższe i krótsze (przykładowo na wydanym ońgiś The Best of Friends są odcinki znacznie dłuższe od tych pokazywanych wcześniej w tv). Czy taki pack posiada wersje pełne czy też uszczuplone? Da się to jakoś sprawdzić?
Nie wiem czy krótsze, ale te dłuższe odcinki wiem, że były niegdyś zebrane w USA własnie jako Friends: Uncut (nie wiem czy taka była dokładna nazwa). Chciałem je nawet kupić, ale wiadomo jak to jest. U nas chyba nie było nigdy tej wersji uncut, choć możliwe, że w tych The Best of były. Mozna do dystrybutora napisać.
_________________ I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks
Avalonian - cotygodniowy humor w postaci komiksowego paska!
Wow, odcinki dluzsze o pol minuty! W pyte! Dam 300 zl wiecej za takie wydanie! Pewnie w dodatku te pol minuty to najlepsze teksty specjalne wyciete z serialu, zeby potem moc wydac dvd Friend Best Lines, Previously Unseen!
No jeżeli mam kupić zwykłe wydanie wszystkich sezonów "Friends", a "Friends" uncut w - pewnie - podobnej cenie, gdzie mam łącznie, hmm, spokojnie ponad półtorej godziny więcej "Przyjaciół" to matematyka jest raczej prosta... :)
Chociaż nigdzie nie widzę tego wydania uncut, mimo że pamiętam, że na FriendsCafe kiedyś widziałem. Tak czy siak pozostaje magia internet.
_________________ I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks
Avalonian - cotygodniowy humor w postaci komiksowego paska!
EDIT 2: Z informacji, do których dotarłem wynika, że więcej filmów Lestera o Muszkieterach nie ma. Tak czy siak Tomash ma rację, kolekcja niekompletna.
Czyli czekamy na wypaśne wydanie trylogii (do dzisiaj jeszcze dałbym sobie wyrwać włosy pod pachami, że były tylko dwa).
Gieferg [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 01:49
Tyle że Trzej Muszkieterowie i Czterej Muszkieterowie byli kręceni równoczesnie, w zasadzie stanowią jedną całośc, a ten cały Powrót, to sequel nakręcony po 15 latach. Mi tam by te dwa pierwsze wystarczyły.
Eee tam, częścią wspólną jest tylko York jako D'Artagnan. Ja bym nie podciągnął, w żadnym razie!
W tej trzeciej części grają praktycznie wszyscy: York, Reed, Chamberlain, Finlay, Lee, Kinnear - to wręcz niesamowite, jak wielu aktorów po tylu latach wróciło do swych ról. Do tego reżyser Lester, co sprawia, że to absolutnie pełnoprawny sequel. Ba - wiele sequeli by chciało mieć tak konsekwentną obsadę.
A jeszcze wczoraj nie wiedziałem o jego istnieniu.
Gieferg [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 12:32
Dla Kinneara lepiej by było nie wracać Lester zresztą przez to skończył karierę.
nie ma o czym gadac."trojka" to ewidentny sequel i kontynuacja cyklu. z 4 czescia jest duzo problemu, ale jak kiedys sie skusze opisac to do "dzialu" to ja dolacze:)
Ja poszukuję bardzo Wielkiego błękitu, ale nie za taką cenę jak TU, nawet ja tyle nie zapłacę za ten film, mimo ciepłych uczuć tak do obrazu, jak i aktorów.. Gdyby ktoś gdzieś widział za przyzwoitą kasę, to krzyczeć
Good Lord, deliver us!
rewelacja. chcę tego 'Blade Runnera' bardzo. w empikach chlodzi drożej, po 260 zł chyba. a tutaj fajna promocja, bo z edycją bajerancką '12małp' za 230 zł. warto bardzo
Litości, jaka to promocja. W MediaMarkt możesz kupić zdaje się za 180zł. Te "12 małp" chodzi" za jakieś 20 złotych. A doliczyć musisz jeszcze koszty przesyłki. Nie wspominając już o tym, że kupowanie tego Blade Runnera w Polsce to czyste frajerstwo. W Anglii za prawie połowę ceny masz wydanie w metal boxie.