PS3 co prawda obecne w domu od roku, wiele filmów na blu już widziałem, ale tak jakoś wyszło, że dopiero od niedawna tytuły na tym nośniku zaczęły trafiać do mojej kolekcji. Oto pierwsze nabytki:
1. Cena HMV: 45 funtów bez kosztów przesyłki. Czyli zapłaciłem tyle samo co kupując prosto ze sklepu, jeśli nie taniej.
2. Przez oryginalną folię, zbyt ciasno owiniętą wokół pudełka. Podejrzewam że cała partia tak wygląda.
...tak czy siak pozycja dla mnie w przyszłości obowiązkowa. Jestem ciekaw ile będzie kosztował 2 sezon Twin Peaks po PL ( 1 już jest dostępny za ~90zł). Wydanie które ma military kusi mnie już od jakiegoś czasu.
Te polskie wydania są, z tego co wiem, pozbawione dodatków. W Gold Ed. dodatków masz... może nie od groma, ale dużo. I to fajnych! Dlaczego?
Bo twórcy nie słodzą wszystkim jak po pijaku. Mówią otwarcie: większość sezonu drugiego to porażka. I piszą dlaczego tak się stało: Lynch i Frost poszli kręcić inne filmy, pozostali scenarzyści wprowadzali do serialu różne dziwności tylko po to, by pozostał dziwny, reżyserzy zmęczyli się pracą (bo serial kręcono w bardzo szybkim tempie), a rozwiązanie zagadki zabójstwa było największą pomyłką (zresztą Lynch nigdy nie chciał jej rozwiązywać). Dopiero powrót Lyncha i Frosta, i wprowadzenie Windoma Earle'a pomogły odzyskać poziom, ale było już za późno - oglądalność gigantycznie spadła (czemu pomogło przesunięcie dnia emisji).
Dla tego typu informacji warto zainwestować we właściwe wydanie.
Jakiś czas temu (już z miesiąc mija) zamówiłem 5-cio płytowe wydanie Blade Runnera. Przy okazji trafiłem na bardzo tanie 4-ro płytowe "Przeminęło z wiatrem". Przyszło miesiąc temu ale się nie chwaliłem : )
Co ciekawe "Przeminęło z wiatrem" miało nie mieć polskiego tłumaczenia... a tu.... w dodatkach mamy polskie napisy. Jak dla mnie lepiej niż jakby przy filmie się trafiły. Cud nad Wisłą http://hmv.com/hmvweb/dis...1;-1&sku=344356
Przeważnie śmiga po Allegro za ok. 80-90 zł, niedawno ktoś wystawił za 40 czy 50 i już chciałem kupować, ale jednak zrezygnowałem, bo cena nadal mało satysfakcjonująca. No i ostatnio udało się upolować za 19,90, na dodatek nówka, w folii:
_________________ "Demokracja nie ma nic wspólnego z wolnością. Demokracja to łagodna forma komunizmu [...] - Hans-Herman Hoppe".