To BYŁO zamierzone? Bez jaj. Zawsze odbierałem to jako niezamierzenie nieudolny film.
EDIT: dobra, zaczynam w to wierzyć. Po TAKIM dialogu...
Robin: [pointing toward the sky] That crazy missile! It wrote two more riddles before it blew up!
Batman: [reading a skywritten message] "What goes up white and comes down yellow and white?"
Robin: An egg!
Batman: [reading another skywritten message] "How do you divide seventeen apples among sixteen people?"
Robin: Make apple sauce!
Batman: [thinking out loud] Apples into applesauce - A unification into one smooth mixture. An egg - nature's perfect container. The container of all our hopes for the future.
Robin: A unification and a container of hope? United World Organization!
Batman: [reading a riddle] What has yellow skin and writes?
Robin: A ball-point banana!
Batman: [reads the second riddle] What people are always in a hurry?
Robin: Rushing people... Russians!
Batman: So this means...
Robin: Someone Russian is going to slip on a banana and break their neck!
Batman: Precisely, Robin!
(do Catwoman) Batman: Bon Voyage, Pussy.
Robin: When you think, Batman, with those 4 supercrooks hangin' around, it's amazing somebody hasn't already reported this place to the police!
Batman: It's a low neighborhood, full of rumpots. They're used to curious sights, which they attribute to alcoholic delusions.
Robin: Gosh, drink is sure a filthy thing, isn't it? I'd rather be dead than unable to trust my own eyes!
Batman: They may be drinkers, Robin, but they're still human beings.
nie wiem, jak można dawać takim filmom "0". kompromitacja nie dla filmu tylko dla tego, kto ocenia. to trochę tak, jakby uznać Braindead za syf
Braindead to zdecydowanie najlepszy film Jacksona. (niecierpie lotrow i king konga)
Co najlepsze: B&R ma dwie gwiazdki
Gdyby to nie byl prezent urodzinowy od mojej panny, juz dawno polecialoby do pieca - Aliens, Blader Runner, Clockwork Orange (a co to tu robi w ogole?) 3 gwiazdki
Moje kino: Mann & Eastwood
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 18:08
Romeck, nie wierzę :) można przeszczepiać serca, przyszywać oderwane kończyny, można klonować owce i pisać spreyem po kadłubie prezydenckiego odrzutowca, a nie można postów przenosić? :)
Widać jeszcze tego nie proponowałem, bo do mnie nie dotarło wcześniej. Swoją drogą co za lamerskie forum. Przenosiłem posty z jednego tematu do drugiego, kiedy wy jeszcze robiliście w pieluchy. No to - moim zdaniem - wywalaj, albo wrzuć do paplaniny jako "cytaty ze starego batmana", bo tutaj one bardzo nie pasują.
Może i niektórym się nie podoba ale ja się cieszę, że nareszcie mam go w swojej kolekcji.
_________________ Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.
_________________ Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.
Ja ogromnej kolekcji filmów DVD nie mam, bo to drogie hobby, ale rozszerza się i rozszerza ostatnio . Oprócz poniższych pozycji doleci lada dzień Infiltracja 2DVD i Zakładnik 2DVD Michaela Manna .
Matrix Ultimate Collection 10DVD (z figurką Neo xD)
Sam Peckinpah Kolekcja 6DVD
Gorączka 2DVD
Gladiator 3DVD
Terminator 2 (Q)DVD
Czerwony Smok QDVD
Ghost In The Shell 2DVD
Johnny Mnemonic (Kino Konesera)
Dzień Świra Tajemnice Los Angeles (wersja bez lektora z dodatkami)
Obywatel Kane Most Na Rzece Kwai 2DVD (HMV)
Annie Hall (HMV)
Dobry, Zły i Brzydki 2DVD (HMV)
Wściekły Byk
Kino Domowe:
Akira Blood: The Last Wampire Pewnej Nocy W Monkgoku Opowieść O Dwóch Siostrach Kai Doh Maru
Renzu (wygrałem, ale nie się czym chwalić )
Z Gazet:
Tańczący Z Wilkami (Dir Cut)
Brat Autostopowicz Dom Na Przekletym Wzgórzu (wer.1958 i 2001)
Asterix I Obelix Misja Kleopatra (Wybiórcza)
Wstęt i Matnia (Twój Film - trafiłem przypadkiem na zadupiu )
Zemsta (Wybiórcza)
Faraon (Wybiórcza)
1492 (z czego to było...)
Asterix I Obelix Kontra Cezar (j/w)
Czekając Na Wyrok Żądło (wydanie za 9,90 zł, które mnie rozniosło i wyp***ło w kosmos; DVD9, żadnych reklam, logo Uniwersala na początku, dodatki (no polish subtitles ), żadnego loga pisma na płycie (NIGDZIE!); po prostu żywcem z wydania oryginalnego (brakowało tylko pudełka )
Traffic Elizabeth Niekończąca Się Opowieść Siedmiu Samurajów (Viva!) a wydanie Czasem Słońce Czasem Deszcz Człowiek Z Blizną (FILM)
Kawa I Papierosy (FILM)
Rozmowa Dziewiąte Wrota (kioskarka mi je dała, bo już się zakurzyło przez rok leżenia )
Fanny I Aleksander Leon Zawodowiec (Naj) (dwie wady; DVD5 i zwiastun tego francuskiego "top-gun": gówna, którego nie da się przerwać)
Piąty Element (Naj)
Memento (Focus)
Nieśmiertelny (Naj)
Noc Żywych Trupów (EGX)
Kill Bill Vol 1 & 2 (Dziennik)
Zbroja Boga 1 & 2 (Naj)
Seria "30 filmów wszechczasów"
Seria "Kolekcja filmów z historią w tle" (the end is near)
Seria "Kinoteka Dziennika" (końca nie widać)
Te kupiłem bo były w sumie "specjalami" z wiadomych okazji Zakochani Widzą Słonie (Wybiórcza)
Jan Paweł II (Dziennik)
ej ale ja już nie jestem prawiczkiem tak już mam filmy z kartonowymi wkładkami mam zafoliowane
PS mam jeszcze Pulp Fiction i Jackie Brown ale to z gazety nie chciało mi sie tego fotografować
_________________ Best of 2009:
1. The Road
2. Watchmen
3. Hurt Locker
4. International
5. Harry Brown
6. Public Enemies